Crematie – Vind een crematorium in Haarlem

Martin en Sonja uitvaartverzorging

Opties voor crematie in Haarlem

Uitvaartverzorging Uitendaal Haarlem sinds 1878

Bent u op zoek naar persoonlijke uitvaartverzorging in Haarlem voor uw crematie? Wij regelen samen met u de uitvaart van het moment van overlijden tot aan de nabespreking. 

Indien u een crematie had gewenst, kunt u dit bij Uitvaart Uitendaal vast laten leggen in tijdens de voorbespreking.

Crematie bij crematorium Haarlem, Driehuis of Osdorp

Crematoria in Haarlem spelen een belangrijke rol bij uitvaartverzorging. De gemeente Haarlem heeft twee crematoria, waarvan Crematorium Haarlem het oudste is en gelegen is bij de ingang van begraafplaats Akendam. In april 2019 werd Crematorium Sterrenheuvel in gebruik genomen. Allebei de crematoria zijn gelegen aan de Vergierdeweg. Deze crematoria bieden een respectvolle omgeving voor het uitvoeren van crematies.

Naast de twee crematoria in Haarlem zijn er ook twee andere crematoria in de directe omgeving: Crematorium Westerveld in Driehuis, het oudste crematorium van Nederland, en Crematorium Westgaarde in Amsterdam Osdorp.

Hoe werkt uitvaartverzorging bij een crematie in Haarlem

Voor een persoonlijke en liefdevolle crematie

In Haarlem zijn er verschillende toegewijde crematoria voor het verzorgen van crematies. De faciliteiten staan altijd ter beschikking voor het nemen van afscheid van een dierbare op een persoonlijke en respectvolle manier. Het crematorium bedient ook omliggende gebieden zoals Heemstede, Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Velsen en IJmuiden.

Uitvaartverzorging bij crematies

Een essentieel aspect van een crematorium is de ovenruimte, waar de daadwerkelijke crematie plaatsvindt. Moderne filterinstallaties in deze ovens zorgen ervoor dat de uitstoot uit de schoorstenen van de crematoria minimaal is. Volgens de wet mogen crematoria de as pas na een maand afgeven aan de nabestaanden.

De faciliteiten van een crematorium omvatten niet alleen de ovenruimte maar ook een aula, waar plechtigheden kunnen worden gehouden. Nabestaanden kunnen in overleg met de uitvaartondernemer de duur van de dienst bepalen. Na de plechtigheid biedt het crematorium koffiekamers voor condoleances, waar zowel koffie en cake als uitgebreidere catering met warme hapjes en drank beschikbaar zijn.

Begraafplaats rouw auto's
Begraafplaats

Vind een crematorium in Haarlem

Wij zijn 24/7 persoonlijk bereikbaar

Crematoria in Haarlem vervullen een essentiële rol in de uitvaartverzorging. De stad telt twee crematoria, waarvan Crematorium Haarlem het oudste is, gelegen bij de toegang van begraafplaats Akendam. In april 2019 werd Crematorium Sterrenheuvel in gebruik genomen. Beide crematoria bevinden zich aan de Vergierdeweg en bieden een waardige omgeving voor het uitvoeren van crematies.

Crematorium Haarlem, bij begraafplaats Akendam

Crematorium Haarlem, gelegen aan de Vergierdeweg, biedt een serene locatie voor een respectvolle crematie. De ovenruimte in het crematorium is voorzien van moderne filterinstallaties, wat resulteert in een minimale uitstoot. Na de crematie procedure mag de as na een maand worden opgehaald.

De faciliteiten in het crematorium omvatten een aula voor plechtigheden, waarbij de duur in overleg met Uitvaartverzorging Uitendaal kan worden bepaald. Crematorium Haarlem heeft een modern vormgegeven gebouw met een open, lichte, en warme sfeer. De aula biedt zitplaats aan 150 personen en heeft nog 100 extra staanplaatsen. De plechtigheid kan worden afgesloten in de koffiekamers met catering naar wens en op het terras met patio. 

Met alle dienstverlening onder één dak, inclusief de mogelijkheid om de overledene hier op te baren, biedt Crematorium Haarlem een complete ervaring. De avondopenstelling, diverse ruimten zoals een familiekamer en condoleanceruimte met buitenterras, maken het mogelijk om een persoonlijk afscheid te realiseren. Bij vragen of het melden van een overlijden staat Uitvaartverzorging Uitendaal altijd klaar om u te helpen.

Crematorium Sterrenheuvel in Haarlem

Voor een persoonlijke crematie in een unieke ronde zaal

Crematorium Sterrenheuvel in Haarlem biedt diverse mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Of u nu de ceremonie in de sfeervol ingerichte ruimte van Sterrenheuvel bijwoont of elders afscheid neemt, wij passen onze dienstverlening aan uw wensen aan.

Een persoonlijke crematie in Haarlem in een uniek crematorium

Crematorium Sterrenheuvel, gebouwd met een neoklassieke uitstraling, biedt moderne faciliteiten zoals licht en geluid apparatuur, een lichte ceremoniehal, een crematorium, en een lounge met eigentijdse catering. Deze locatie maakt het mogelijk om het gehele afscheid op één plek te laten plaatsvinden.

Uitvaartverzorging Uitendaal werkt nauw samen met Sterrenheuvel Haarlem om u en uw naasten te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Crematorium Sterrenheuvel heeft een warme, persoonlijke sfeer voor een waardig en persoonlijk afscheid.

Crematorium Sterrenheuvel, gelegen aan de Vergierdeweg 458 in Haarlem, biedt een serene en intieme omgeving voor de crematie. Parkeergelegenheid is ruim voorzien op het terrein van Sterrenheuvel Haarlem, waardoor bezoekers zonder zorgen dichtbij kunnen parkeren. Uitvaartverzorging Uitendaal staat klaar om u te ondersteunen en begeleiden bij het organiseren van een passende uitvaart in het afscheidshuis van Sterrenheuvel Haarlem

Sonja - begraafplaats

Wij zijn 24 uur per dag persoonlijk telefonisch bereikbaar.

Neem contact op: 023-5324486

Bij het regelen van een uitvaart of crematie in Haarlem en omgeving komt veel op nabestaanden af. Uitvaartverzorging Uitendaal biedt ondersteuning bij elke stap, ook in Haarlem. Hierbij begeleiden onze specialisten voor, tijdens en na het afscheid de nabestaanden en betrokkenen. Het regelen van een uitvaart wordt op deze manier een zorgvuldig en persoonlijk proces.

Begraafplaats wandeling

Overlijden melden?

Traditie en etiquette staan bij ons hoog in het vaandel

Is er iemand in uw nabije omgeving overleden en moet u het overlijden melden? U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij staan direct voor u klaar en komen persoonlijk bij u langs. Neem contact op 023-5324486

Zaken die direct geregeld moeten worden als iemand is overleden.

  1. Wanneer een dierbare overlijdt, dient u eerst uw huisarts op de hoogte te brengen. Als u niet weet wie dat is, bel dan de huisartsenpost bij u in de buurt.
  2. Nadat u de melding heeft gemaakt, neemt u contact op met Martin Uitendaal om het overlijden te melden. U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij staan direct voor u klaar.
24/7 bereikbaar

Overlijden melden

Wanneer een dierbare overlijdt en er een A en B verklaring is afgegeven door een arts, dan kunt u contact opnemen met Martin Uitendaal om het overlijden te melden. 

U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij zijn persoonlijk bereikbaar en staan direct voor u klaar.