Martin en Sonja uitvaartverzorging
Uitvaartverzorging Uitendaal Haarlem sinds 1878

Overlijden Melden

Wanneer een dierbare overlijdt en er een A en B verklaring is afgegeven door een arts, dan kunt u contact opnemen met Martin Uitendaal om het overlijden te melden. 

U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij zijn persoonlijk bereikbaar en staan direct voor u klaar.

Na het verlies van een dierbare is het van belang om het overlijden zo spoedig mogelijk te melden bij Uitvaartverzorging Uitendaal. Onze toegewijde uitvaartverzorgers staan voor u klaar in deze hectische en emotionele periode, en bieden ondersteuning bij het organiseren van een mooi en persoonlijk afscheid, zelfs zonder verzekering. Bij Uitvaartverzorging Uitendaal staat jouw focus op het samen afscheid nemen centraal.

Uitvaart melden: stap voor stap

Wat kunt u verwachten bij het melden van een overlijden?

Bij het regelen van een uitvaart zijn er veel keuzes te maken. Dat kan lastig zijn tijdens deze emotionele periode. Zo weet u wat er op u af komt rondom het overlijden van een dierbare. Na het overlijden van uw dierbare begeleiden wij u stap voor stap bij de voorbereiding van de uitvaart. 

Stap 1

Afscheid nemen

Gun uzelf eerst de tijd en ruimte om uw verdriet toe te laten en afscheid te nemen van uw dierbare geliefde. Het is namelijk niet niks waar u mee te maken krijgt. Ga bij uw overleden geliefde zitten, neem momenten om familie en vrienden op de hoogte te brengen en praat erover met uw naasten. Luister vooral naar uw behoeften; niks is fout. Doe wat op dat moment goed voelt. 

Stap 2

Contact opnemen met de huisarts

Pas als u aan uzelf merkt dat u zover bent, neemt u contact op met de dienstdoende arts. De huisarts stelt het overlijden vast en vult een A en B verklaring in.

Ziekenhuis of verpleeghuis?

Als er sprake is van een overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis, dan hoeft u de arts niet te bellen. Dat doet het personeel van het ziekenhuis of verpleeghuis voor u.

Indien u niet weet met wie u moet bellen

Als u helemaal alleen bent en niet weet wie u moet bellen, dan kunt u Uitvaart Uitendaal bellen. Wij zijn er voor u.

Previous slide
Next slide

Stap 3

Contact opnemen met Uitvaartverzorging Uitendaal

Vervolgens neemt u contact op met Uitvaartverzorging Uitendaal. Tijdens dit telefoongesprek bespreken we enkele zaken waarop u zich kunt voorbereiden. Tevens maken wij een afspraak voor het rouwgesprek, waarin er gezamenlijk de uitvaart gepland wordt.

Stap 4

Tijdens het rouwgesprek bespreken we alle aspecten rondom de uitvaart. Hiervoor nemen wij de tijd en ondersteunen u graag in uw wensen. Op deze manier garanderen wij een perfecte uitvaart die volledig is afgestemd op uw wensen.

Voorbereidingen rouwgesprek

We vragen u om de volgende zaken voor te bereiden en klaar te leggen voor het rouwgesprek:

  • Een legitimatiebewijs, de wilsverklaring of het testament, de uitvaartpolis(sen) en het bankrekeningnummer van de overledene.
  • Een legitimatiebewijs van de opdrachtgever van de uitvaart.
  • Voorkeuren voor de rouwkaart
  • Een adressenlijst.
  • Kleding voor de overledene.
Onze uitvaartverzorgers in omgeving Haarlem en IJmuiden, Bloemendaal en Zandvoort

Wie zijn wij?

Martin Uitendaal

Martin Uitendaal

Uitvaart verzorger

Een oude bekende in uitvaartland: al sinds 1878 bestaat het familiebedrijf Uitvaartverzorging Uitendaal.

MARTIN, met zijn jarenlange ervaring en bijscholingen, staat u met raad en daad bij voor een mooie en verzorgde uitvaart waarbij hij u zoveel mogelijk zorgen uit handen neemt.

Sonja Raijmakers

Sonja Raijmakers

Uitvaart verzorger / Thanatoprakteur

Ook SONJA RAIJMAKERS zit al jaren in het vak en hecht veel waarde aan een persoonlijke en professionele begeleiding, waarbij uw wensen voorop staan. Sonja heeft diverse opleidingen gevolgd, waaronder ‘Thanatopraxie’, een vorm van tijdelijk conserveren..

24/7 bereikbaar

Overlijden melden

Wanneer een dierbare overlijdt en er een A en B verklaring is afgegeven door een arts, dan kunt u contact opnemen met Martin Uitendaal om het overlijden te melden. 

U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij zijn persoonlijk bereikbaar en staan direct voor u klaar.