Palliatieve Zorg en Ondersteuning in Haarlem

Een verblijf in een hospice in Haarlem is meer dan alleen medische zorg; het is een toegewijde inspanning om mensen in de laatste fase van hun leven comfort, waardigheid en ondersteuning te bieden, vaak als gevolg van een levensbedreigende ziekte. Deze vorm van zorg richt zich op diverse aspecten en omvat een breed scala aan diensten. Op deze manier wordt zowel de patiënt als hun naasten geholpen met de laatste levensfase.

Palliatieve zorg in een Hospice in Haarlem

Het hart van hospice zorg ligt in palliatieve zorg, waarbij het primaire doel is om symptomen te verlichten, ook in Haarlem. Door deze aanpak wordt de kwaliteit van leven te geoptimaliseerd en wordt zowel de patiënt als hun naasten ondersteund. Deze benadering erkent niet alleen de lichamelijke aspecten van de ziekte, maar ook de psychosociale en spirituele behoeften van de patiënt.

Pijnbestrijding en symptoombestrijding

Het medische team in het hospice in Haarlem is gespecialiseerd in het beheren van pijn en het verlichten van symptomen, waardoor de patiënt zo comfortabel mogelijk kan zijn. Dit omvat expertise in het toedienen van medicijnen en het optimaliseren van het welzijn van de patiënt.

Controle over het levenseinde

Hospicezorg bevordert de keuzevrijheid voor de patiënt. Ze kunnen ervoor kiezen om in het hospice te verblijven in plaats van thuis, waar gespecialiseerde zorg beschikbaar is. Het respecteren van de wensen met betrekking tot het levenseinde staat centraal, en het team biedt ondersteuning bij het nemen van beslissingen over pijnbestrijding, behandelingsopties en de algehele zorgervaring.

Het personeel in het Hospice in Haarlem

In het hospice van Haarlem werken professionals, waaronder artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers samen om de diverse behoeften van de patiënt te vervullen. Deze multidisciplinaire aanpak omvat niet alleen medische zorg, maar ook psychosociale ondersteuning en spirituele begeleiding, waardoor een holistische benadering van zorg wordt geboden.

Ondersteuning voor familie en vrienden vanuit het hospice

Hospices richten zich niet alleen op de patiënt, maar bieden ook uitgebreide ondersteuning aan familieleden en naasten. Van emotionele steun tot praktische hulp bij het omgaan met het naderende verlies, het team in het hospice staat klaar om de last samen te dragen.

Begraafplaats wandeling
Einde van het leven

Overlijden melden

U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij staan direct voor u klaar en komen persoonlijk bij u langs. Ook als uw dierbare in een hospice verbleef. U kunt ons bellen op 023-5324486

Zaken die direct geregeld moeten worden als iemand is overleden.

  1. Wanneer een dierbare overlijdt, dient u eerst uw huisarts op de hoogte te brengen. Als u niet weet wie dat is, bel dan de huisartsenpost bij u in de buurt. Mogelijk ondersteunt de hospice u hierbij.
  2. Nadat u de melding heeft gemaakt, neemt u contact op met Martin Uitendaal om het overlijden te melden. U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij staan direct voor u klaar.

Neem contact op: 023-5324486

Wij zijn 24 uur per dag persoonlijk telefonisch bereikbaar.

Alles rondom de uitvaart hebben wij in eigen hand en zijn niet afhankelijk van derden. Wij gaan samen op zoek naar de mogelijkheden om uw specifieke wensen voor uw dierbare te verwezenlijken. Wij streven ernaar dat u tijdens deze periode met één persoon te maken heeft, in ons geval met Martin of Sonja.

Traditie en etiquette staan bij ons hoog in het vaandel

Voor een persoonlijke en professionele uitvaart

Wij staan voor een persoonlijke begeleiding, betrokken en liefdevol. Wij zijn 24 uur per dag persoonlijk telefonisch bereikbaar. Wij gaan samen op zoek naar de mogelijkheden om uw specifieke wensen te verwezenlijken.

24/7 bereikbaar

Overlijden melden

Wanneer een dierbare overlijdt en er een A en B verklaring is afgegeven door een arts, dan kunt u contact opnemen met Martin Uitendaal om het overlijden te melden. 

U kunt een overlijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij ons melden, wij zijn persoonlijk bereikbaar en staan direct voor u klaar.